Delícies del Moianès: sucs, melmelades i cremes

per Alba Piqué / Laia Puig, 3 de juliol de 2014 a les 00:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 de juliol de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
DEL TROS A LA SENALLA. El Bages és una comarca rica en productors agraris i ramaders, però també podem trobar-hi, tal i com vam veure el mes passat, moltes empreses elaboradores. A Moià hem visitat una altra d’aquestes empreses, en aquest cas es tracta de Delícies del Moianès, una petita empresa familiar dedicada, inicialment, a l’elaboració i comercialització de sucs de fruita, melmelades i cremes de verdures.

L’any 2010 tant la feina del Jordi Passarell com la de la Rosalia Membrive no passaven per bons moments i van decidir començar un negoci propi. El Jordi sempre havia treballat en el sector de l’alimentació i tenia clar que la nova empresa havia de seguir aquest camí. Es van adonar que en el camp dels sucs de fruites calia fer alguna cosa, ja que els que hi havia fins al moment la majoria pertanyien a grans marques de begudes i la primera matèria utilitzada per fer-los sempre provenia de llocs llunyans. De manera que van fer una aposta ferma per produir un producte amb la fruita i verdura que es produís majoritàriament a Catalunya i amb una presentació en envasos de vidre de diferents mides, per assegurar que el producte manté totes les propietats i es conserva durant més temps. Les instal·lacions que fan servir per fer l’elaboració dels seus productes no les trobem a Moià. Els sucs els fan en una empresa situada a Tarragona i les melmelades i els purés de verdures en un petit obrador d’un familiar a la comarca del Gironès.

Rosalia Membrive i Jordi Passarell
 
Els principals productes de Delícies del Moianès són el sucs de fruites; en trobem de taronja, poma, préssec, pinya... i el multivitamines (taronja, llimona i pastanaga). Aquest darrer va ser una aposta arriscada, perquè és una combinació de gustos diferents als típics, però ha acabat sent un dels productes estrella. També elaboren diferents tipus de melmelades, tenen des de les més comunes de maduixa i gerds, a altres de més originals amb combinacions com taronja i gingebre --ideal per menjar amb el formatge fresc--, pinya i coco, la de castanya, de figa i de mango, totes en pots de 200 i 40 grams. Les cremes de verdures van en envasos de mig litre -per a una o dues racions-- i en trobem de carbassó i patata, carbassa i patata, de porro, de xampinyons i de carxofa; totes elles sense gluten. A l’hora de pensar totes les receptes, la intenció del Jordi i la Rosalia sempre ha estat que els seus productes recordessin al màxim la cuina de casa .
 
També distribueixen fruits secs, mel i oli. Totes les elaboracions les fan durant la temporada en què arriben els seus ingredients; és a dir, la gran part de la producció de les melmelades i els sucs l’han de fer a la primavera-estiu, que és quan hi ha més fruita i hortalisses. Això fa que hagin de planificar i preveure molt bé les vendes que tindran durant l’any següent per calcular la quantitat que n’han de fer. Les cremes de verdures donen més joc, ja que segons l’època de l’any es poden utilitzar unes verdures o unes altres, depenent de la temporalitat. Els productes de les Delícies del Moianès els podeu trobar en petits comerços de la comarca del Bages; fruiteries, carnisseries, botigues especialitzades, bars i petits supermercats.
 
 
FITXA
Elaborador: Delícies del Moianès
Productes: sucs, melmelades i cremes de verdures
Adreça: Mossèn Isidre Dalmau, 14. Moià
Correu electrònic: deliciesmoianes@hotmail.com





Participació