Protestes contra Wert

per Jordi Sardans , 8 de juny de 2014 a les 00:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 de juny de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Una dotzena de concentracions contra la Llei Wert es van convocar el passat dijous 29 de maig al Bages, amb una participació prou significativa a Moià, Navàs i Sant Fruitós de Bages. A Manresa van ser uns 400 manifestants els que van mostrar el seu rebuig a l’esmentada llei. En defensa del català a l’escola van recórrer el centre de la capital del Bages després de concentrar-se a la plaça de Crist Rei, en un acte lúdic i reivindicatiu alhora, on es van llegir els deu punts elaborats per la plataforma Som Escola Bages. La Llei Wert, dissenyada per unificar l’ensenyament en tot l’estat espanyol, va dirigida específicament contra la immersió lingüística de Catalunya, que ha funcionat de manera exemplar aquestes darreres dècades i no pretén altra cosa que treure competències a la Generalitat de Catalunya en l’àmbit de l’ensenyament. És una llei que imposa arbitràriament les obsessions d’un ministre que vol acabar amb la mínima autonomia catalana i retornar a la centralització d’un ensenyament comú per a tot l’estat, amb l’objectiu final del predomini del castellà, diguin el que diguin les diferents comunitats. Retrògrada en el seu contingut, recupera l’ensenyament memorístic i les revàlides pròpies de temps passats, considera la religió com una assignatura més i aposta per una escola separadora, on els ajuntaments no hi pinten res i els consells escolars perden el seu poder de decisió.

A Catalunya, València i Mallorca és sens dubte una llei antidemocràtica, rebutjada per la gran majoria dels representants de les comunitats educatives dels Països Catalans. Davant la ignorància interessada del ministre Wert –a qui recomanem un urgent retorn a l’escola democràtica, on li ensenyin valors com el respecte, la tolerància i el diàleg, que no formen part de la seva ideologia–, no tindrem altra solució que practicar la insubmissió, ja que de cap de les maneres hem d’obeir un decret injust, pervers i que pretén marginar la nostra llengua a casa nostra i contra l’opinió de la majoria de la població. Cal un rebuig frontal i fer causa comuna en favor del català i en contra d’aquesta vergonyosa llei. Sembla mentida que l’estat espanyol en lloc de recollir la riquesa i la multiculturalitat de les diverses llengües que s’hi parlen, afavorint-les en tots els àmbits, però principalment en el del seu territori, només vulgui posar traves per afavorir la llengua de l’imperi, com en els pitjors anys de la dictadura franquista.

Arxivat a:
Opinió


Participació