Violència intolerable

per Jordi Sardans , 8 de maig de 2014 a les 00:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 de maig de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Va passar a Madrid i ha tornat a passar a València, on pel que sembla l’estelada provoca urticària en alguns membres de la seguretat de l’estat. Fa dos anys el manresà Jordi Mascort va denunciar la pallissa que va rebre d’uns policies a Madrid, concretament a l’estadi Vicente Calderón, només pel fet de lluir una estelada en la celebració d’una final de la Copa del Rei. Ara ha tornat a passar a València on un aficionat culé de Cadaqués també va ser apallissat i conduït a comissaria per un grup de policies i pel sol fet de portar l’estelada va ser insultat com a “catalán de mierda”. No cal dir que és del tot inadmissible aquest comportament per part de les anomenades forces de l’ordre que no tan sols no compleixen la seva funció de vetllar per la seguretat dels esdeveniments esportius sinó que es comporten com a fanàtics cavernícoles que recorden més el funcionament de la policia dels temps de la dictadura que no pas, l’actuació del que haurien de ser les forces de l’ordre en un país plenament democràtic.

Ja han passat gairebé 40 anys d’una vergonyosa dictadura a l’estat espanyol que en va durar 40 més i, per tant, ja seria hora que els poders democràtics de l’estat actuessin amb la contundència necessària per desfer-se d’aquests individus antisocials que no sols no són capaços de complir amb el seu deure, sinó que actuant d’una manera covarda i aprofitant-se del seu càrrec intimiden ciutadans, l’únic delicte del quals es pensar diferent que ells i formar part de la nació catalana, amb els seus símbols i les seves banderes. Que policies nacionals actuïn com a hooligans de l’extrema dreta, com els impresentables que van entrar a tort i a dreta la seu de Blanquerna a Madrid, hauria de comportar unes sancions exemplars per evitar que altres energúmens també s’apuntin a la barbàrie. En el cas d’aquests policies la seva actuació és doblement delictiva i èticament injustificable. Un cop presentada la denúncia faria bé el jutge d’accelerar els tràmits del judici, i una vegada comprovats els fets amb els testimonis que van presenciar la salvatjada, dictar una sentència exemplar, que d’una vegada per totes pogués fer desistir d’actuar impunement els feixistes que encara queden dins d’algunes de les institucions de l’estat.Arxivat a:
Opinió
Participació