Pere Culell | Actualitzat el 18/03/2014

El procés i els arguments

Democràcia versus constitució: la primera fal•làcia dels unionistes. La Constitució permet fer una consulta, si hi ha voluntat política. Una altra qüestió és recordar que el punt 2 de la carta magna, que parla de la unitat de l’estat espanyol, es va redactar substituint el que havien escrit els constituents, sota amenaça militar. D’altres arguments que presenten són la por, l’amenaça i les dades falsificades.

Nosaltres aportem dades jurídiques i econòmiques. Ells parlen de vagar per l’espai i estar fora d’Europa pels segles dels segles. A més, es pensen que volem consultar la ciutadania sobre quin futur polític volem, només per diners. Això denota molta manca de coneixement; ja s’ha dit moltes vegades, però ho repeteixo: ho farem per defensar la nostra llengua, la nostra cultura, el nostre estat del benestar, la nostra capacitat de decidir sobre nosaltres; ho fem per DIGNITAT!

D’altra banda, alguns dels “nostres” posen contínuament en dubte les polítiques econòmiques del govern, sabent que ens podem permetre uns pressupostos més socials dels actuals..., oerò que ara no són possible: no tenim crèdit, i paguem amb interessos el crèdit via FLA, que persegueix seguir ofegant-nos econòmicament perquè ens rendim.

Crec que la gent té clar perquè tenim uns pressupostos tan magres, però lògicament protesten per defensar una sanitat millor, un ensenyament millor, polítiques socials millors, més mitjans per als bombers, Mossos, mitjans audiovisuals.... Malgrat tot, moltes d’aquestes persones afectades per l’ofegament volgut de Catalunya per part del govern espanyol, votarà SÍ SÍ en la consulta del 9 de novembre. Però no totes: algunes, sobretot d’esquerres, perquè no hi creuen i fan veure que sí; d’altres, perquè no voldran entrar en una Europa capitalista. De fet, sempre hem estat europeus, i volem entrar a Europa per fer la pressió que ens pertoca com a nació lliure per construir una nova Europa més social, més propera als que pateixen, més respectuosa amb les nacionalitats que volen tenir protagonisme en el seu futur, més solidària i més lliure.


FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Pere Culell@pereculell. Manresà de la collita del 1955, és militant d’ERC. Llicenciat i Doctor en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona, ha ampliat la seva formació a Rochester (Minnesota), Atlanta (Georgia) i Milano (Lombardia). Ha estat Coordinador de la Unitat de Patologia Mamària i de l’Oficina Tècnica de Cribratge de la Fundació Althaia. És autor o coautor de 30 publicacions, entre les quals, el Vocabulari de Sinologia i el Diccionari de Sinologia en línia del TERMCAT. Ha impulsat projectes de cooperació entre Manresa i l’Àfrica com a membre de l’Associació d’Amics de la UNESCO de Manresa i de CODES-CAM (Cooperació per al Desenvolupament del Camerun), i des del 2011 fa pinya amb els Tirallongues de Manresa.
Altres articles d'aquest autor
Associació Cultural El Pou De La Gallina | NIF: G-58376682 | Carrer Sobrerroca 26, 1r 1a | Apartat de Correus 1 - Manresa | Tlf/Fax: 93 872 50 18 | elpou@elpou.cat | Condicions d'ús
Ús de cookies
Utilitzem galetes pròpies i de tercers per mesurar i gestionar les visites a la web, com també per recordar els usuaris que hi accedeixen. Si accepta la seva instal·lació, considerem que accepta el seu ús. Per canviar-ne la configuració o obtenir informació sobre la nostra política de galetes premi aquí.