El procés i els arguments

per Pere Culell, 18 de març de 2014 a les 11:17 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 de març de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Democràcia versus constitució: la primera fal•làcia dels unionistes. La Constitució permet fer una consulta, si hi ha voluntat política. Una altra qüestió és recordar que el punt 2 de la carta magna, que parla de la unitat de l’estat espanyol, es va redactar substituint el que havien escrit els constituents, sota amenaça militar. D’altres arguments que presenten són la por, l’amenaça i les dades falsificades.

Nosaltres aportem dades jurídiques i econòmiques. Ells parlen de vagar per l’espai i estar fora d’Europa pels segles dels segles. A més, es pensen que volem consultar la ciutadania sobre quin futur polític volem, només per diners. Això denota molta manca de coneixement; ja s’ha dit moltes vegades, però ho repeteixo: ho farem per defensar la nostra llengua, la nostra cultura, el nostre estat del benestar, la nostra capacitat de decidir sobre nosaltres; ho fem per DIGNITAT!

D’altra banda, alguns dels “nostres” posen contínuament en dubte les polítiques econòmiques del govern, sabent que ens podem permetre uns pressupostos més socials dels actuals..., oerò que ara no són possible: no tenim crèdit, i paguem amb interessos el crèdit via FLA, que persegueix seguir ofegant-nos econòmicament perquè ens rendim.

Crec que la gent té clar perquè tenim uns pressupostos tan magres, però lògicament protesten per defensar una sanitat millor, un ensenyament millor, polítiques socials millors, més mitjans per als bombers, Mossos, mitjans audiovisuals.... Malgrat tot, moltes d’aquestes persones afectades per l’ofegament volgut de Catalunya per part del govern espanyol, votarà SÍ SÍ en la consulta del 9 de novembre. Però no totes: algunes, sobretot d’esquerres, perquè no hi creuen i fan veure que sí; d’altres, perquè no voldran entrar en una Europa capitalista. De fet, sempre hem estat europeus, i volem entrar a Europa per fer la pressió que ens pertoca com a nació lliure per construir una nova Europa més social, més propera als que pateixen, més respectuosa amb les nacionalitats que volen tenir protagonisme en el seu futur, més solidària i més lliure.

Arxivat a:
Opinió
Participació