Motis Chamorro Big Band: jazz to jazz

per Sara Serrano Valenzuela, 16 de març de 2014 a les 22:59 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 de març de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
MÚSICA. El darrer projecte de Joan Chamorro i Andrea Motis ha estat interpretat a la Sala Gran del Kursaal aquest cap de setmana. Motis Chamorro Big Band, que aplega aquest duet juntament amb tretze músics exquisits, ha presentat aquest mes de març un repertori dedicat exclusivament al jazz català.

Font: www.kursaal.cat
 
Els testimonis d’aquesta màgia han estat tres escenaris catalans cabdals: l’Auditori de Sant Cugat del Vallès, l’Atlàntida de Vic i el Kursaal de Manresa.

Un Joan Chamorro amb barret i camisa verda interpel·lava constantment el públic i el feia participar de les diferents cançons que la banda tocava, de vegades seriós al·ludint al seu càrrec de direcció i d’altres amb un toc d’humor que mantenia els oients a l’aguait. Una Andrea Motis amb vestit blanc explicava, entre cançons, que els omplia poder tocar davant d’un públic després de passar temporades llargues gravant només amb el testimoni dels micròfons. Chamorro també va recordar que el concert del Kursaal ha estat enregistrat i que podrem gaudir-ne en CD. El director va agrair al públic que l’hagués acompanyat en aquest darrer recital i va recordar que ja havia passat per l’escenari del teatre manresà amb la Sant Andreu Jazz Band tot just fa un any. El repertori musical d’aquest projecte ha estat escrit per Joan Monné, Alfons Carrascosa i Sergi Vergés, tres dels arranjadors més importants del nostre país. Vienna, una cançó de Billy Joel arranjada per Sergi Vergés, va ser l’encarregada de tancar aquest fabulós repertori jazzístic.
 
Joan Chamorro acumula una trajectòria molt difícil de resumir. Ha estat al costat de músics com Tete Montoliu, Bebo Valdés, Slide Hampton, Randy Brecker, Stevie Wonder o The Manhattan Transfer entre d’altres. L’èxit d’aquest grup revelació en jazz els ha dut a França, Suïssa i Brasil. Destaquen els àlbums Joan Chamorro presenta Andrea Motis (2010), Feeling Good (2012) i Live at the Jamboree Barcelona amb Scott Hamilton (2013).
 
Una big band impressionant, potent, original, que fa vibrar amb cadascuna de les peces que es fa seves i que formen Andrea Motis (veu, saxos, soprano i trompeta), Joan Chamorro (direcció, veu, saxos tenor i baríton, clarinet baix i contrabaix), Ignasi Terraza (piano i Hammond), Josep Traver (guitarres), Esteve Pi (bateria), David Mengual (contrabaix i baix electrònic), Víctor de Diego (saxos alto i tenor i flauta), Pablo Arias (saxo alto i flauta), Fredrik Carlquist (saxo tenor, clarinet i flauta), Josep Tutusaus (trombó), Víctor Correa (trombó), Sergi Vergés (trombó baix), David Pastor (trompeta), Mathew Simon (trompeta) i Jaume Peña (trompeta).



Participació