Municipis i procés

per Pere Culell, 18 de febrer de 2014 a les 10:55 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 de febrer de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El 9 de novembre, en menys de nou mesos, la nostra nació té una cita amb les urnes. Cada cop estic més segur que farem la consulta. Només volem saber quants de nosaltres vol un canvi de statu quo. No hi ha arguments en contra. És la democràcia!

El paper dels ajuntaments serà clau. No només per preparar i fer la consulta, sinó després de fer-la. Els municipis són la delegació més directa de la voluntat popular. És l’administració més propera, la que resol la majoria de problemes del dia a dia. Les eleccions municipals de l’any vinent, doncs, s’han de considerar com una de les baules més fortes del procés. Tan importants com les grans manifestacions populars del 2010, del 2012 i del 2013. Tan importants com les organitzacions ciutadanes (ANC, Òmnium...). Tan importants com l’AMI.

Els partits han d’oferir a cada municipi el millor de si mateixos. És l´hora d’arremangar-se, d’oferir-nos, de sumar, de treballar... en el millor moment de la nostra història, després de tres segles de submissió i de menysteniment. Les eleccions municipals del maig de 2015 tindran més clau nacional que mai. La recentralització del govern espanyol, la reducció de l’autonomia local, el control sobre l’economia dels ajuntaments, pot fer la sensació que som la causa de la crisi econòmica. Es ben al contrari: la mala gestió econòmica és bàsicament del govern central, qui ha fet les inversions més malament, amb criteris ideològics retrògrads i escanyant autonomies i ens locals.

Un nou país arrenca des dels ajuntaments. Som-hi!

Arxivat a:
Opinió



Participació