El C. B. Vilatorrada assoleix l’ascens a Primera Catalana

per JoanTorras, 9 de maig de 2012 a les 00:44 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 de maig de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
BÀSQUET-CRÒNICA El C. B. Vilatorrada ha assolit l’ascens a Primera Catalana després d’aconseguir la segona plaça d’ascens. L’equip dirigit per Francesc Simats suma així el seu tercer ascens consecutiu en tan sols tres temporades. Els de Sant Joan van dominar un partit plàcid que van acabar trencant a favor seu al tercer quart.El Vilatorrada està de festa. El club de bàsquet de Sant Joan de Vilatorrada va assolir aquest dissabte una important victòria que el va consolidar en el segon lloc de la taula classificatòria i, en conseqüència, el va dur a assolir un nou ascens de categoria, aquesta vegada, a Primera Catalana.

Des de que a l’estiu de l’any 2009 Francesc Simats es va fer càrrec del Senior B amb un equip de joves jugadors santjoanencs, aquests no han parat d’ascendir temporada rere temporada. Mentre que la temporada 2009-2010 passaven de Territorial a Tercera, la següent sumaven un nou ascens passant de Tercera a Segona. Aquest any, de nou, han tornat a superar-se. Una de les claus d’aquest nou ascens han estat, sens dubte, les noves incorporacions de gran qualitat de les quals han gaudit els de Sant Joan.

El partit definitiu va aconseguir-se davant el Balaguer. Els locals, conscients del que es jugaven dins la pista, van sortir molt intensos i decidits a resoldre des del primer minut de joc. Després d’aconseguir 6 triples en els primers minuts del matx, ja van obrir una escletxa de 10 punts al marcador poc abans de finalitzar el primer període. 28-20 al final del quart.

Seguidament, els de Balaguer van apujar el nivell defensiu i van posar, per tant, més dificultats als locals a l’hora d’anotar. S’arribava a la mitja part amb un 45-37, un avantatge significatiu, però ni molt menys definitiu pel Vilatorrada. A la represa, amb un parcial de 23-10 pels locals, el partit va quedar sentenciat (68-47, final tercer quart); i els locals van poder permetre’s jugar un darrer període amb la tranquil·litat d’haver aconseguit l'objectiu de la victòria i del nou ascens de categoria.

C. B. Vilatorrada 88: Guitart 2, Culebras 8, Leon 13, Castilla 18, Fernández 21, -cinc inicial-, Solernou 13, López 11, Vilà 2, Reche i Canal.13 cistelles de 3 punts, 17 cistelles de 2 punts i 15 punts de tirs lliures.
C. B. Balaguer 71: Martinez 15, Güell 7, Sola 10, Tejedor 12, Mateu 7, -cinc inicial-, Martinez 5, Vazquez 2, Rubies, Martin 7 i Ortiz 6. 6 cistelles de 3 punts, 24 cistelles de 2 punts i 5 punts de tirs lliures.

Contra tot pronòstic, el Sant Joan assoleix l'ascens a Primera Catalana. Foto: Joan Torras