Noelia Carmona | Actualitzat el 11/05/2012

El Club Natació Manresa i l’Ajuntament signen un conveni de mutu acord per la concessió de les piscines

NATACIÓ-REPORTATGE. Els expedients i les multes econòmiques que va imposar l’ajuntament de Manresa al club esportiu per manca de titulació acadèmica, entre d’altres, s’ha solucionat a curt termini amb un conveni de mutu acord en la gestió del complex esportiu.

L’actual situació per la que està passant el Club Natació Manresa en els darrers mesos no és la més optima econòmicament. Durant el govern del tripartit, l’anterior a l’actual, l’Ajuntament va multar el CN Manresa amb 42.000 euros per diverses causes i irregularitats en la gestió de les piscines municipals per part de la junta directiva.

La sanció econòmica per part de l’Ajuntament era per manca de la titulació acadèmica adequada per exercir certs càrrecs d’importància en la gestió de les piscines, per l’aplicació de preus diferents  als acordats o no acceptats per l’ajuntament, i l’últim dels motius per no canviar el nom dels comptadors de l’aigua i el llum. L’acumulació d’aquests expedients, que ha obert l’Ajuntament al Club Natació Manresa, ascendeixen a un total de 42.000 euros.

 
Façana del Club Natació Manresa Foto: Ajuntament de Manresa

El que l’Ajuntament va considerar més greu és la manca de titulació en càrrecs com la gerència i el cap de l’administració, ja que són vitals i clau per a una gestió correcte i sostenible. Aquests llocs de tanta responsabilitat han d’estar dotats de gent amb titulació i experiència professional segons es va acordar en la concessió l’any 2005. Des de llavors s’ha donat un marge de tres anys per regularitzar la situació però el termini no s’ha complert i la sanció econòmica va tirar endavant. Aquesta falta de títols recau sobre les figures de Gaspar Ventura i Jordi Serracanta, gerent i cap de l’administració respectivament.

Des de la gerència del Club Natació Manresa, sostenen que tenen la titulació exigida per l’Ajuntament. Per aquesta raó principalment el club va reaccionar presentant un recurs que va ser desestimat per l’ajuntament al mes de gener d’aquest mateix any. Arribant a aquest punt al Club Natació Manresa només li quedaven dues opcions: seguir amb els recursos per via judicial o acceptar la multa i pagar-la si no es vol entrar en un cercle viciós.

 
Piscina olímpica del Club Natació Manresa Foto: Ajuntament de Manresa

Finalment en aquest darrer mes de març s’ha resolt tot acordant un conveni d’intervenció per mutu acord del contracte de concessió de les piscines municipals per part de l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent i el president del Club Natació Manresa,  Francesc Barés. El nou conveni signat fa mes i mig extingeix el contracte vigent des de l’any 2005. Aquest conveni regula la intervenció de l’actual junta amb l’ajuntament de Manresa pel que fa decisions de tipus econòmiques, socials o esportives com podria ser el correcte manteniment de les piscines per als socis, les reparacions necessàries per a un bon manteniment de les instal·lacions, les tarifes, els deutes i el personal que hi treballa, entre altres coses.

Navega per les etiquetes

natació-reportatgenatació

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Associació Cultural El Pou De La Gallina | NIF: G-58376682 | Carrer Sobrerroca 26, 1r 1a | Apartat de Correus 1 - Manresa | Tlf/Fax: 93 872 50 18 | elpou@elpou.cat | Condicions d'ús
Ús de cookies
Utilitzem galetes pròpies i de tercers per mesurar i gestionar les visites a la web, com també per recordar els usuaris que hi accedeixen. Si accepta la seva instal·lació, considerem que accepta el seu ús. Per canviar-ne la configuració o obtenir informació sobre la nostra política de galetes premi aquí.