Pd’a 2011

per Chrístian Carné d, 9 de novembre de 2013 a les 22:01 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 de novembre de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
VINS. El picapoll és la varietat bagenca per excel·lència i l'acabat que assoleix en aquesta proposta feta pel celler Solegibert aporta prestància en l'aposta pels productes més arrelats al territori.
El Pd’a (picapoll d’acàcia) neix d’una vinya centenària plantada amb la varietat picapoll autòctona del Bages, i que, gràcies a més de cent anys de conreu acurat, tot mimant els seus ceps, encara ens continua donant un fruit únic i excel·lent. Gentilment, aquest raïm ens proporciona unes petites quantitats de most que s’han vinificat en bótes de fusta d’acàcia, on ha experimentat uns canvis singulars i s’ha convertit en el primer i únic picapoll d’acàcia del món.
 
Fermentat i criat durant sis mesos en botes d’acàcia al celler Solergibert. Es va triar aquesta fusta perquè és més neutra que el roure i deixa que la fruita del raïm s’expressi amb més naturalitat.
 
A la vista mostra un color groc brillant. En nas trobem una aroma potent, de fruita madura, d’espècies dolces, de fusta cremosa, d’herbes de tocador, i de cítrics. En boca és gras, saborós, fresc, amb una bona acidesa i equilibrat.







Participació