Hotel de fora

per Jordi Sardans , 8 d'octubre de 2013 a les 00:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 d'octubre de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Em crida força l’atenció el fet que institucions, hotelers i d’altres afectats no moguin un dit i ni tan sols es pronunciïn sobre el fet que 447 places hoteleres dels convidats a la 16a Fira Mediterrània se’n vagin a l’hotel Double Tree Hilton La Mola, de Terrassa. És cert que des del passat més de novembre va tancar l’hotel Pere III, però l’any passat ja hi havia aquest problema i es van saber trobar les solucions adients. Si al Bages hi ha prou places hoteleres per acollir aquestes 447 persones, s’hauria de preguntar als organitzadors de la Fira quines contraprestacions obtenen del fet d’allotjar-los a Terrassa? Així que em faig diverses preguntes més: Per què la contractació hotelera s’ha d’oferir a diversos grups catalans per acabar anant fora del Bages? Per què no és determinant la proximitat a Manresa, a l’hora de decidir les pernoctacions? Per què s’accepten subsidiàriament i no com a primera opció, els hotels manresans i bagencs? Si l’hotel Món i Els Noguers ja cobrien la demanda, per què ara calia fer un concurs públic d’àmbit català? Hi ha tripijocs que no s’han explicat entre el gerent de la Fira i la Diputació? Sigui el que sigui, la Fundació Fira Mediterrània s’equivoca greument.

I tampoc no entenc gens ni mica el silenci de l’alcalde i del regidor de Cultura, ja que sembla que el tema no vagi gens amb ells. No tenen res a dir? Em sembla que en aquesta qüestió estant fent un paper ben galdós. Al meu entendre la Fira no ha acabat de quallar plenament en el conjunt de la població manresana. El nom potser també ajuda a crear un cert distanciament i la crisi econòmica que s’aguditza any rere any des del 2008 no contribueix precisament a augmentar la participació activa de la població. Però les dades tant del nombre d’espectacles com de programadors no són gens dolentes, i enguany s’ha fet encertadament un esforç per promoure les arrels de la música tradicional i em sembla que les institucions manresanes hi haurien de jugar un paper més actiu i no deixar-ho gairebé tot en mans de la Generalitat, per estimular el sentiment de pertinença dels manresans envers la Fira. Si a més a més desaprofitem les poques oportunitats que ens dóna per contribuir-hi amb els nostres recursos, malament anem.


Arxivat a:
Opinió


Participació