Majories silencioses? Democràcia!

per Pere Culell , 18 de setembre de 2013 a les 00:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 de setembre de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Davant de l’esclatant èxit de la Via Catalana, amb moltíssimes famílies cobrint 400 km de forma cívica, festiva i reivindicativa, amb el somriure a la cara, han sortit veus intentant desqualificar-la.

Deixant a part les mentides que s’han dit, alguns han comentat que a casa s’hi van quedar la majoria de ciutadans. Això és evident, no ens vam pas manifestar 7 milions de persones a la Diada d’enguany. “Només” vam expressar la voluntat d’una majoria cada cop més àmplia de votar democràticament si volem seguir en l’statu quo de la relació mesella i submisa al Regne d’Espanya, o fer una República Catalana justa, solidària, amb igualtat d’oportunitats, amb un estat del benestar adient amb l’esforç que fem i transparent.

Com sempre, la batalla dels números ha tret el cap. Per cobrir 400 km, a persona per metre, hi haurien participat 400.000 persones. Tots hem vist aglomeracions de persones en molts punts del trajecte, i duplicació o triplicació de la Via en d’altres. Però la solució és ben fàcil: una consulta per sumar els vots favorables als unionistes, i els vots favorables a la independència. I el 2014 serà l’any en què els catalans tindrem una urna davant nostre per deixar-ho clar. I abans d’acabar l’any, tindrem la data i la pregunta. I el procés ja no es podrà aturar. Som-hi!
Arxivat a:
Opinió
Participació