Pixar o pixar-s’hi

per Jordi Sardans , 8 de setembre de 2013 a les 00:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 de setembre de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Fins i tot la segona edició del Telediario de TVE del dijous 22 d’agost es va fer ressò de les mesures preses per l’Ajuntament de Manresa, és a dir, unes marques ben senyalitzades que adverteixen els ciutadans que no s’han de pixar al terra, coincidint amb la Festa Major. Una vegada més es nota aquesta manera tan peculiar d’informar a l’espanyola, que tenen els acreditats periodistes de la televisió pública de la capital del regne, que són incapaços d’indagar una mica –no gaire—per tal de parlar amb coneixement de causa de la Festa Major de la ciutat com passa a totes les ciutats i viles de Catalunya. No hauria de costar gaire fer aquesta feina per part d’un periodista professional, però massa localista, en el cas de Madrid, que ni tan sols fa l’esforç perquè el seu corresponsal al Principat l’informi correctament.

Sense desmerèixer gens ni mica que es tracta d’una iniciativa original, ara als ciutadans manresans i als visitants ocasionals només ens deixen dues possibilitats: fer les feines urinàries a fora de les marques assenyalades, com se’ns diu retòricament, és a dir, no pixar-nos, o bé tenir la temptació de fer-ho. Com que ens considerem tan civilitzats com la resta de ciutadans de Catalunya i a més entenem que les autoritats locals ja hauran posat els lavabos i els pixadors en tots els punts on els estudiosos municipals ho creguin convenient per cobrir les necessitats d’aquestes diades, aquells brètols que passen de tot, haurien de ser controlats per membres de la Policia Local, que potser haurien de treballar una mica més aquests dies per tal d’evitar les esmentades pixarades. De passada potser millorarien una mica la seva imatge ciutadana després de les facilitats que han tingut per part de la regidora Olga Sánchez, per tal que l’administració municipal els doni els sous que exigien, malgrat la crisi de l’erari públic. Espero que en qualsevol cas, i per aquesta causa, no hi hagi hagut cap benaventurat que hagi cridat els Mossos d’Esquadra, com va passar l’any passat, per tal de desallotjar la plaça Major després dels actes del Correfoc. Potser també caldria suggerir la possibilitat que el regidor Joan Calmet sigui escollit pixaner de l’any i tingui l’honor de formar part de la pessebrística catalana de les festes del Nadal.


Arxivat a:
Opinió


Participació