Artium Caprici 2012

per Jaume Pont, sommelier Setè Cel, 5 d'agost de 2013 a les 16:53 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 d'agost de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
VINS. La tendència general d’elaborar vins més frescos, més varietals i amb menys maquillatge (criança en bóta), la trobem també al Bages, a diferents cellers.
L’Artium Caprici és un merlot jove, monovarietal del Celler Cooperatiu d’Artés, amb un estil clar i definit. El merlot és una varietat de raïm negre que té el referent de qualitat a Bordeus, concretament a la zona de Saint Emilion.


El microclima del Bages és adient per cultivar-la i així ho demostra la gran quantitat de vins dels nostres cellers que la incorporen amb èxit. No és un raïm tan resistent com el Cabernet Sauvignon però dóna bons resultats en les argiles fredes de la comarca, sempre que siguin indrets ben ventilats.
 
En aquest cas, el Celler ha elaborat un vi jove i lleuger amb records de fruites vermelles, bona expressió varietal i una simplicitat elegant i delicada. És un vi per prendre fresquet (12º-14ºC). Informal però honest. El seu atractiu principal és la senzillesa i la frescor. És un bon ambaixador dels vins negres joves de la nostra comarca.

Tasteu-lo amb formatges semis de pasta dura i amb carns blanques. Ideal com a vi de copa.




Participació