Exitós concert per la Llibertat

per Jordi Sardans , 8 de juliol de 2013 a les 09:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 de juliol de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Òmnium i l’Assemblea Nacional Catalana s’han apuntat un altre èxit de masses a l’hora de convocar 90.000 persones al Camp Nou en un concert per la llibertat del nostre país, amb el clam unànime d’independència i l’exigència de poder exercir al més aviat possible el dret a decidir. No hem de deixar passar la data del 2014 per la convocatòria definitiva del referèndum d’autodeterminació del nostre poble. Tres-cents anys d’ocupació ja han estat massa i ens hem de treure les cadenes de sobre d’una vegada per totes. Els nostres polítics comencen a tenir feina de veritat i han de saber esquivar els pals a la roda que de ben segur els posaran aquells antidemòcrates (dictadors o constitucionalistes) que encara no saben que hem entrat al segle XXI i formem part d’una Europa teòricament culta i civilitzada. Ningú no diu que a la pràctica sigui fàcil, però mentre la societat civil està fent perfectament la seva feina i assenyala encertadament el camí a seguir, a alguns polítics encara els sembla que poden seguir jugant a la puta i la ramoneta, però d’una vegada per totes han d’entendre que hem iniciat un camí sense retorn.

La societat no els perdonarà mai una nova covardia com la que fa uns anys van protagonitzar convergents i socialistes amb l’excusa que no era el moment per tirar endavant les nostres reivindicacions nacionals. Lluís Llach, amb la cançó "No és això companys", els va donar una resposta contundent. És cert que cal fer les coses ben fetes i amb les passes necessàries, però sense cap mena de dubte el que cal és satisfer les demandes d’un poble que d’una manera decidida i clarament inequívoca cavalca cap a la independència. Ara el somni som nosaltres, com diu encertadament Muriel Casals, presidenta d’Òmnium, i cal que el fem realitat com més aviat millor. Això no vol pas dir que ens hàgim d’oblidar dels altres països catalans, que sempre han de tenir la porta oberta per quan vulguin seguir el nostre exemple. Els catalans ens hem de mantenir tossudament alçats i disposats a assolir la independència utilitzant totes les possibilitats democràtiques que l’ordenament jurídic internacional ens ofereix. Si els actuals governants espanyols, provinents del franquisme dictatorial, ens neguen el dret a la nostra vida nacional, secundats per una vergonyosa oposició socialista també centralista, no cal tenir cap por de fer una declaració d’independència unilateral. Això si, amb el vistiplau internacional.

Arxivat a:
Opinió


Participació