Classes socials

per Jordi Cumplido, 2 de juliol de 2013 a les 09:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 2 de juliol de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Quan contractis una prostituta per a un comiat de solter i t'atreveixis a humiliar-la davant els teus amics, recorda que l'endemà, mentre tu continuïs sent amo de la teva vida acomodada, ella seguirà vivint una existència miserable. Quan contractis els serveis d'una dona immigrant perquè cuidi dels teus vells i l'esclavitzis 24 hores, 7 dies a la setmana, per un grapat insultant d'euros, no oblidis que un dia el teu cos vell i cansat pot tenir un final digne en mans d'alguna dona immigrant. Quan vegis que els teus fills menyspreen els fills dels teus treballadors perquè no porten roba cara, recorda que la teva és una estirp menyspreable que mai aprendrà a ser feliç més enllà d'allò que es pot comprar. Quan el teu banc sigui el teu jutge i arrenqui les famílies de casa seva com les males herbes dèbilment arrelades a la terra, tingues per segur que més d'hora que tard i amb justícia tu també tornaràs a la terra com la mala herba que ets. Quan signis l'acomiadament d'unes desenes de treballadors com si fossin xifres abans d'anar a sopar a un bon restaurant on has reservat taula, recorda que la crisi econòmica mai serà una excusa per perpetuar l'explotació dels homes i les dones. Quan et faci angúnia la pudor d'aquell home brut que s'acosta a la teva taula a mendicar-te quatre duros no perdis de vista com de fàcil és acabar sent un indigent fastigós amb pudor de necessitat. Quan de tornada a casa després d'una jornada dura de feina vegis un grup d'homes i dones suats amb la roba bruta i tornant cap a casa després d'una jornada de feina, no pensis que no tenen res a veure amb tu.

Quan et diguin que les classes socials ja no existeixen i tu t'ho creguis, recorda la prostituta, la dona de fer feines, els fills dels miserables, els miserables explotats, els indigents i els desnonats, i juga a endevinar a quina classe social pertanyen.



Arxivat a:
Opinió



Participació